ФГВФО продав пул великих активів двох банків

Пул кредитів неплатоспроможних банків «Фінанси та кредит» і Дельта Банку придбала за 269,125 млн грн фінансова компанія «Фінтакт» (Київ).

Згідно з повідомленням на Prozorro.Sale, торги пройшли 11 травня за голландською моделлю аукціону (на пониження ціни), стартова ціна становила 332,254 млн грн.

За даними Фонду гарантування вкладів, серед застав за кредитами на продаж виставили кілька цілісних майнових комплексів у Полтавській області загальною площею 511 392,63 кв м.

Зокрема серед активів: завод із виробництва великовантажних автомобілів (Кременчуцький автомобільний завод, КрАЗ) та завод із виробництва пневматичної гальмівної апаратури для автотранспортних засобів (Полтавський автоагрегатний завод), а також виробниче обладнання, транспортні засоби тощо.

Усього до пулу активів увійшли 9 кредитів юридичних осіб, частина з яких знаходиться в заставі Нацбанку. Загальна сума заборгованості за ними становить 10,6 млрд грн, середній термін прострочення – понад 5 років. За частиною кредитів відкриті кримінальні справи та відсутній повний пакет документів.

За даними Єдиного держреєстру юросіб та фізосіб-підприємців, кінцевим власником «Фінтакта» є Дмитро Березовенко. Статутний капітал фінкомпанії становить 3,5 млн грн.

Бенефіціаром банку «Фінанси та кредит» є гендиректор компанії Ferrexpo Костянтин Жеваго, який опосередковано володів часткою в 97,67% акцій банку.

Найбільшими акціонерами Дельта Банку є Микола Лагун (70,6059%) і Cargill Financial Services International, Inc. (29,3941%). Банк знаходиться в ліквідації з жовтня 2015 року.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *