Фігурант справи про податкову мафію пішов на угоду

Вінницький міський суд Вінницької області затвердив угоду про визнання винуватості фігурантом справи про злочинну організацію з числа працівників органів ДФС.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 17 грудня.

За версією обвинувачення, у 2014 році у м. Вінниця невстановленою досудовим розслідуванням особою створено злочинну організацію для ухилення від сплати податків і відмивання грошей в особливо великих розмірах. До участі начебто залучено керівництво Головного управління Державної фіскальної служби у Вінницькій області. На підставну особу зареєстровано ТОВ «Фармтрейдінвест», ТОВ «Укрторгплюс», ТОВ «Екоекспрес» і ТОВ «Омегаплюс».

У жовтні 2015 обвинуваченому за 1 тис. грн запропонували зареєструватися фізособою-підприємцем без реального заняття підприємницькою діяльністю. Особа одразу передала всі документи, печатку і “ключі” невстановленій особі.

Через місяць після реєстрації обвинуваченому надійшов лист з ДФС з вимогою прибути для надання пояснень та підтвердження господарських операцій. “Підприємеця” заспокоїли, що така схема є досить поширеною, у ній задіяні працівники органів ДФС, у тому числі керівники, які забезпечують безперешкодну діяльність підприємств-експортерів та не допускають притягнення порушників до відповідальності. “Підприємцю” необхідно було тільки прибути за викликом ДФС, а задіяні у злочинній схемі працівники податкової мали підтвердити законність його дій. Разом з в податкову ходила, підготовлена злочинною організацією, адвокат, яка простежила, щоб для особи не наступило жодних негативних наслідків.

Із показань обвинуваченого, на цій зустрічі податківець сам написав пояснення-підтвердження про постачання горіхів волоських для ТОВ «Фармтрейдінвест».

Комісійна судово-економічна експертиза документально підтвердила виникнення підстав для стягнення з ТОВ «Фармтрейдінвест» податку на прибуток підприємств за 2015 рік в сумі 12.7 млн грн, а за 2016 рік – 5,5 млн грн.

До суду надійшла угода про визнання винуватості за ч.1 ст.256 ККУ – сприяння учасникам злочинних організацій. Чоловікові призначили 3 роки позбавлення волі, але звільнили від відбуття покарання з іспитовим терміном 2 роки.

 

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *