Фінляндія припинила постачання російського СПГ: останній день поставок

Фінляндія припинила постачання російського СПГ: останній день поставок

У фінській держкомпанії зазначили, що санкції ЄС дали змогу відмовитися від газу з росії на півроку раніше. Фінляндія повністю відмовляється від російського газу.

Рішення ухвалено в рамках останнього пакета санкцій Європейського союзу щодо росії. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «УНІАН».

Фінська державна компанія Gasum оголосила, що з 26 червня, майже на півроку раніше, запровадить обмеження на постачання російського газу. Це рішення пояснили ухваленням 14-го пакета санкцій.

У фінській компанії заявили, що цей форс-мажор звільняє її від зобов’язань перед російським газовим монополістом “Газпром”.

“Санкції ЄС не дозволяють Gasum розірвати угоду з “Газпромом експорт”, але є форс-мажором для закупівлі або імпорту російського СПГ через offgrid-термінали”. Gasum дотримується всіх санкцій, запроваджених ЄС, і з 26 липня не буде закуповувати і не буде імпортувати російський ЗПГ”, – йдеться в повідомленні компанії.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

14-ий пакет санкції ЄС проти росії – удар по СПГ

24 червня Рада Євросоюзу затвердила 14-й пакет санкцій проти росії. Нові санкції націлені на важливі сектори російської економіки, як-от енергетика, фінанси та торгівля, і ускладнюють обхід обмежень ЄС.

Крім того, під обмеження потрапили 27 суден, зокрема два судна, що зберігають скраплений природний газ, і судна загального призначення, які перевозили заборонені товари або пов’язані з організаціями, що перебувають під санкціями.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *