Fitch підвищило рейтинг стійкості Укрексімбанку

Міжнародне агентство Fitch Ratings підвищило рейтинг стійкості державного Укрексімбанку та підтвердило довгострокові рейтинги дефолту емітента.

Fitch оприлюднило звіт, у якому підвищило рейтинг стійкості (VR) до «B-» із «CCC+».

Агентство також підтвердило довгострокові рейтинги дефолту емітента (IDRs) Укрексімбанку на рівні «В» з позитивним прогнозом.

Підтвердження рейтингів IDRs свідчить про потенційну підтримку Укрексімбанку від уряду України, у разі потреби, та системну значущість банку. Позитивний прогноз щодо IDRs є віддзеркаленням прогнозу Fitch для суверену.

На думку Fitch, підвищення рейтингу стійкості банку (VR) до «B-» відображає помірне зменшення тиску на капітал банку завдяки суттєвому покращенню здатності генерувати капітал за рахунок прибутку, зменшенню обтяження капіталу банку чистими знеціненими кредитами та дещо зменшеній залежності від ринкових ризиків.

Fitch також підвищило рейтинг субординованих облігацій участі у кредиті із погашенням у 2023 до рівня «CCC» з «CCC-». Рейтинги пріоритетних незабезпечених зобов’язань були підтверджені агентством на рівні «В».

Підтвердження довгострокового рейтингу за національною шкалою на рівні «AA (ukr)» зі стабільним прогнозом відображає незмінну кредитоспроможність Укрексімбанку в порівнянні з іншими українськими банками.

Хто такий Євген Мецгер (досьє)

4 жовтня на знімальну групу «Радіо Свобода» було скоєно напад під час інтерв’ю з головою Укрексімбанку Євгеном Мецгером через питання про кредит на $60 млн на купівлю ТРЦ Sky Mall.

Поліція Києва відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.171 КК (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

6 жовтня Мецгер написав заяву про складання повноважень на час слідства та внутрішньої перевірки в банку, але у відставку не пішов.

Наглядова рада Укрексімбанку задовольнила заяву Мецгера та відсторонила його на час проведення розслідування.

Прокуратура вручила підозру Мецгеру у перешкоджанні законній професійній діяльності журналістів (ч.ч. 1, 3 ст. 171 КК України). 8 жовтня Мецгер отримав другу підозру через незаконне утримання людей (ч. 2 ст. 146 КК).

11 жовтня суд відправив Мецгера під нічний домашній арешт у справі нападу на журналістів.

Того ж дня Мецгер подав заяву на звільнення з посади голови Укрексімбанку, яку наглядова рада задовільнила.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *