Fitch знизило рейтинг ДТЕК до переддефолтного

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings понизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента компанії «ДТЕК Енерго» із «В-» до «С».

Зниження рейтингу означає, що дефолт неминучий після того як ДТЕК оголосив, що не буде виплачувати відсотки за банківською заборгованістю 31 березня, а також не виплачуватиме купонні виплати за євробондами з 1 квітня, зазначають у Fitch.

В агентстві також повідомили, що несплата відсотків за банківськими боргами призведе до зниження рейтингу компанії до RD (обмежений дефолт).

Нагадаємо, компанія Рината Ахметова «ДТЕК Енерго» повідомила про призупинення виплат купона за єврооблігаціями та процентів за банківським боргом задля мінімізації негативних наслідків економічної кризи, спричиненою пандемією COVID-19, спаду світових фінансових ринків й обвалу цін на сировинні товари.

Компанія також розробляє пропозицію по введенню «standstill» та реструктуризації боргу щодо випуску єврооблігацій та звертається з проханням до держателів євробондів і банківського боргу підтримати компанію у цьому складному рішенні.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *