Франція обмежує доступ дітей до соцмереж без дозволу батьків

Франція обмежує доступ дітей до соцмереж без дозволу батьків

Франція прийняла закон, який зобов’язує соціальні медіа-платформи, такі як TikTok, перевіряти вік користувачів і отримувати схвалення батьків для тих, хто молодше 15 років, у рамках своїх зусиль із захисту дітей в Інтернеті.

Міністр цифрової трансформації Жан-Ноель Барро заявив законодавцям, що цей «визначний» закон буде «застосовано якомога швидше». Однак точну дату, коли законопроект про перевірку віку набуде чинності, ще належить визначити після його схвалення Сенатом минулого тижня. Точна дата не була названа, і Європейська комісія ще не підтвердила, що закон відповідає законодавству ЄС. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Я і Закон».

Щойно законодавство набуде чинності, платформи матимуть рік, щоб виконати його для нових підписників, і ще два роки, щоб застосувати первірку до існуючих користувачів.

Незважаючи на те, що діючі норми стосуються в основному збору персональних даних, вони виявилися неефективними в обмеженні доступу дітей до соціальних мереж. Незважаючи на те, що теоретично у Франції сайти заборонені для осіб віком до 13 років, Французька національна комісія з технологій і свобод (CNIL) заявляє, що реєструються користувачі віком від восьми років. Більше половини дітей у віці 10-14 років користуються такими соціальними мережами, як Snapchat та Instagram.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Новий закон чітко вимагатиме від сайтів запитувати схвалення батьків або опікунів користувачів, якщо вони молодші 15 років, використовуючи технічні рішення, які відповідають інструкціям, встановленим французьким регулятором Arcom.

Компанії соціальних медіа, які порушують закон, будуть оштрафовані в розмірі до одного відсотка їхнього світового доходу.

Крім того, законодавство дозволить батькам вимагати призупинення облікових записів дітей віком до 15 років і вимагатиме від сайтів надання інструментів для обмеження часу, який діти проводять на платформі.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *