Галабала ставший судьей ВАкС не взял самоотвод в деле связанным с рассматриваемым, где он был консультантом

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду обвинувальний акт у справі судді Господарського суду Харківської області Тетяни Денисюк. Водночас захистом заявлено відвід складу суду, який буде вирішено тільки в наступному засіданні в кінці січня.

Про це повідомляє «Судовий репортер».

Суд відмовив у клопотаннях про повернення обвинувального акту і закриття кримінального провадження, відмовив захисту у доступі до речей та документів і виключенні «Укргазвидобування» зі статусу потерпілого.

Крім того, суд зачитав повний текст ухвали, якою не задоволено відвід судді Маркіяна Галабали, заявлений 10 грудня адвокатом Вилковим після того, як суддя розкрив інформацію, що у 2016 році, будучи адвокатом, надавав правові консультації нардепу Олександру Онищенку у «газовій справі». Галабала підстав для самовідводу не вбачав.

Як йдеться у рішенні суду, колегія визнала, що підстав для відводу нема. Прокурор Андрій Перов заперечував проти відводу Галабали і пояснював, що «газова справа» Онищенка і справа судді Денисюк не пов’язані.

В ухвалі суду пояснюється, що суддя повинен бути відсторонений, коли раніше при розгляду того ж предмету спору виступав як адвокат, але Галабала адвокатом у цій справі не був.

Після цього Станіслав Денисюк, який є адвокатом і батьком обвинуваченої, заявив відвід всьому складу суду. Він нагадав, що раніше інший суддя Ногачевський повідомив, що у 2005 працював у прокуратурі Рівненської області разом із нинішнім керівником відділу САП Романом Симківим, який затвердив обвинувальний акт у даній справі.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *