Гарантії за вкладами поширять на кредитні спілки

2 лютого Фонд гарантування вкладів фізосіб і Всесвітня рада кредитних спілок (WOCCU) підписали меморандум про співпрацю на 3 роки.

Від Фонду меморандум підписала директор-розпорядниця Світлана Рекрут, а від імені WOCCU – директор проєкту місії USAID в Україні «Кредитування сільськогосподарських виробників (КЕП) Ева Сєржиньска, повідомляє ФГВФО.

Метою підписаного меморандуму зокрема є забезпечення сприятливого середовища для розвитку кредитних спілок та створення системи гарантування вкладів членів кредитних спілок.

«Розширення гарантій на вклади фізичних осіб, залучені небанківськими фінансовими установами, – це один із пріоритетних напрямів роботи Фонду. Для нас принциповим моментом є створення єдиної системи гарантування в усіх установах, що мають право залучати вклади від населення», – зазначила Світлана Рекрут.

У свою чергу пані Сєржиньска привітала активне залучення ФГВФО до розвитку надійного ринку кредитних спілок в Україні.

«Поширення гарантій ФГВФО на вклади членів кредитних спілок сприятиме побудові міцного та диверсифікованого фінансового сектору в країні в цілому, особливо з точки зору споживачів фінансових послуг», – наголосила вона.

Меморандум набирає чинності з дня його підписання та діє до 31 березня 2023 року.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *