Генеральний прокурор підписав наказ про організаційні зміни в структурі та штатному розписі центрального апарату ГПУ

Генеральний прокурор України Юрій Луценко 11 липня 2018 року підписав наказ про організаційні зміни в структурі та штатному розписі Генеральної прокуратури України.

Вказані зміни мають на меті розмежування структурних підрозділів, які здійснюють досудове розслідування і процесуальне керівництво досудовим розслідуванням в Генеральній прокуратурі України.

Так, наказом Генерального прокурора України ліквідовано 4 самостійні структурні підрозділи Генеральної прокуратури, а саме: Департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки; Департамент спеціальних розслідувань; Управління з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями; та Управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих управління з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями.

Натомість у структурі Генеральної прокуратури України утворено Управління спеціальних розслідувань як самостійний структурний підрозділ з тією ж штатною чисельністю, що і однойменне управління у складі колишнього Департаменту спеціальних розслідувань. А відділ процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих управління спеціальних розслідувань включено в якості окремого підрозділу до Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях, підслідних Державному бюро розслідувань.

Окрім того, на базі 2-х самостійних ліквідованих структурних підрозділів утворено 2 нових управління у складі Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України: Управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки та Управління з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями.

Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

1 reply
  1. Rostyslav Kravets
    Rostyslav Kravets says:

    Советские методы кадровой работы – ликвидировать, переназвать и создать тоже самое, но уже с просеянным персоналом. И плевать, что результата не будет, и что расследования проведенные ранее фактически умрут. Главное теперь рядом свои. Правда надолго ли?

    Відповіcти

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *