Голові міського суду Донецької області повідомлено про підозру

15 грудня 2017 року голові одного з міських судів Донецької області повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України («Одержання неправомірної вигоди»). Повідомлення про підозру підписано Заступником Генерального прокурора України — Керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України Назаром Холодницьким.Також повідомлено про підозру і спільнику голови суду — адвокату, який виконував роль посередника. Його дії кваліфіковано за ч.4, ч. 5 ст. 27, ч.3 ст. 368 КК України .

Нагадуємо, що 14 грудня 2017 року детективи Національного антикорупційного бюро України разом із співробітниками Департаменту захисту економіки Національної поліції у Донецькій області під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури викрили та затримали одразу після отримання неправомірної вигоди голову одного з міських судів Донецької області. Також затримано адвоката, який у вчиненні правопорушення виконував роль посередника.За версією слідства, служитель Феміди разом з адвокатом отримали неправомірну вигоду за винесення рішення про непритягнення фізичної особи до адміністративної відповідальності.

Обох осіб затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі дії з метою встановлення всіх обставин вчинення злочину тривають.

Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань детективи НАБУ внесли у листопаді 2017 року на підставі звернення громадян.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *