Голову адвокатського об’єднання підозрюють у спробі заволодіти 400 тисячами доларів клієнта

У столиці ДБР затримано керівника адвокатського об’єднання та його пособника при спробі шахрайським шляхом заволодіти коштами подружжя в особливо великих розмірах.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури і ДБР.

Як повідомило агентство “Інтерфакс-Україна” джерело в правоохоронних органах, йдеться про адвокатське об’єднання LBA – Law Business Association, затримано голову адвокатського об’єднання – Дениса Федоркіна.

До правоохоронців звернулися чоловік і дружина із заявою, що їхнім майном намагаються заволодіти. Невідомі їм громадяни подали численні позови до судів різних юрисдикцій про стягнення з них неіснуючих боргів, скасування права власності на належне їм майно, а також заяви про вчинення ними кримінальних правопорушень. Із жодним з позивачів подружжя начебто знайоме не було та договорів позик не укладало.

Водночас із подружжям зв’язався керівник одного з адвокатських об’єднань міста Києва, який раніше представляв їхні інтереси. Він повідомив, що знає про проблеми, які в них виникли. Відрекомендувся  як найкращий адвокат у спорах такої категорії і запропонував свої послуги.

Правоохоронці задокументували низку зустрічей подружжя з адвокатом, під час яких він запевняв їх в намірі слідчих поліції притягнути їх до кримінальної відповідальності та обґрунтованих ризиках прийняття судами рішень не на їхню користь. Також він переконав клієнтів, що вирішення судових спорів та закриття кримінальних проваджень у законний спосіб займе понад 3 роки.

За версією слідства, таким чином своїми діями адвокат створив у подружжя уявлення про фактичну неможливість владнати їхні проблеми у законний спосіб. Натомість за вирішення цих питань у Мін’юсті, органах Нацполіції та судах адвокат запропонував своїм клієнтам передати йому у власність дві квартири у центрі Києва або заплатити 400 тис доларів США.

До передачі грошей він залучив посередника, а також розробив систему паролів та умовних позначень для маскування своїх протиправних дій.

У ході контролю за вчиненням злочину після отримання 400 тис доларів США правоохоронці затримали адвоката та посередника.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру та застосування запобіжних заходів.

Також перевіряється версія причетності до шахрайської схеми працівників правоохоронних органів.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ДБР під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури.

За такий злочин загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *