Голову правління і фіндиректора ПриватБанку підозрюють в розтраті чужого майна

Слідчі підозрюють голову правління ПриватБанку Петра Крумханзла та фінансового директора Ганну Самаріну в перевищенні повноважень у вигляді розтрати чужого майна у великих розмірах.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна«.

Про це йдеться в тексті рішення суду Жовтневого районного суду міста Дніпра від 9 вересня 2019 року, що надійшов у розпорядження агентства «Інтерфакс-Україна», на підставі якого співробітники Соборного відділення поліції 11 вересня провели обшук у головному офісі ПриватБанку в Дніпрі для виїмки документів у справі про його консультантів.

«Не враховуючи того, що в структурі цього банку є підрозділи, які здійснюють підбір персоналу й інформаційне забезпечення АТ КБ «ПриватБанк», 20 квітня 2018 року між АТ КБ «ПриватБанк» та представником бренда Odgers Berndston в Україні ТОВ «Телент Едвайзорс», а також із ТОВ «Сі Еф Сі Консалтинг компані» підписано договори про надання консультаційних послуг із дослідження ринку фахівців з метою підбору кандидатів на роботу в зазначеній банківській установі, а також про надання послуг інформаційного забезпечення, на загальну суму понад 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян», — зазначється в матеріалах суду.

Як повідомлялося, група осіб за підтримки спецназу поліції вдень 11 вересня прибула в головний офіс Приватбанку в Дніпрі, пояснюючи свої дії рішенням Жовтневого районного суду Дніпра.

«Викликає занепокоєння, що під обґрунтуванням нібито «незаконності» залучення рекрутингових компаній районний відділ поліції, поліція області та прокуратура намагаються вилучити всі документи, пов’язані з юридичним захистом банку», — зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, ПриватБанк 26 липня цього року, наступного дня після завершення слухання справи проти колишніх акціонерів в Апеляційному суді Англії та Уельсу, отримав постанову українського суду з вимогою надати детективам Національного антикорупційного бюро (НАБУ) всі документи про підстави та умови отримання послуг від юридичних радників та інших консультантів. Підставою для слідчих дій детективів НАБУ є заяви 2017-2018 років від народних депутатів ВР минулого скликання Олександра Дубініна та Віталія Купрія, які в ЗМІ і відкритих джерелах пов’язуються з колишніми власниками банку.

«Провадження за їхніми скаргами слідчі органи зупинили ще у 2017 році, але через невідомі причини відновили влітку 2019 року», — зазначили в ПриватБанку.

У фінустанові також звернули увагу, що детективи НАБУ наполягали на терміновому вилученні документів, оскільки нібито виникла «реальна загроза зміни або знищення документів». У банку також висловили здивування тим, що суд беззаперечно погодився з думкою детективів, що ПриватБанк нібито порушив закон «Про державні закупівлі», хоча його дія на комерційні банки не поширюється.

Водночас ПриватБанк був повністю вилучений із судового процесу й позбавлений будь-якої можливості представити свою позицію і докази в суді, тоді як ухвалена постанова оскарженню не підлягає, зазначили у фінустанові.

Банк закликав керівництво НАБУ гарантувати захист адвокатської таємниці та конфіденційність вилучених документів, оскільки витік інформації може підірвати захист інтересів банку в судах України, США, Великої Британії та Кіпру, де ПриватБанк бореться за відшкодування збитків, заподіяних йому в період до націоналізації, на загальну суму понад $6 млрд.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *