Голову Укрексімбанку звільняють під заставу в 3 млн грн

Печерський районний суд Києва на засіданні 18 листопада обрав запобіжний захід голові Укрексімбанку Олександру Гриценку за звинуваченням у сприянні легалізації понад $100 млн.

Суд заслухав сторони обвинувачення та захисту та вирішив звільнити Гриценка під заставу в 2,988 млн грн.

Захист банкіра навряд чи буде подавати апеляцію на заставу. За словами адвокатів, заставу за Гриценка внесуть завтра-післязавтра.

Нагадаємо, що прокурори вимагали арештувати голову Укрексімбанку на 55 днів з правом внесення застави в розмірі 100 млн грн.

У свою чергу сторона захисту наполягала на незаконному затриманні Гриценка. Адвокати заявляють, що підозри їх підзахисному оголошено не було.

Гриценко підозрюють в тому, що він на замовлення бізнесмена-втікача Сергія Курченко і екс-віце-прем’єра часів Януковича Сергія Арбузова допомагав легалізувати $100 млн. При цьому загальна сума передбачуваної легалізації становить $506 млн.

Нагадаємо, що 16 листопада СБУ затримала керівника Укрексімбанку Олександра Гриценка. Його помістили до ізолятора тимчасового утримання. Справу веде Генпрокуратура.

За даними СБУ, Гриценко підозрюється у виведенні з-під арешту майна одного з медіа-холдингів, сприянні легалізації доходів, отриманих незаконним шляхом чиновниками часів Віктора Януковича.

Мова йде про медіа-холдинг UMH, який Сергій Курченко купив у Бориса Ложкіна за кредитні кошти Укрексімбанку.

У наглядовій раді і правлінні Укрексімбанку запевнили, що затримання Гриценка не вплине на роботу фінустанови.

 

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *