ГПУ: Олександру Буханченку – голові департаменту Нацполіції повідомлено підозру у вимаганні коштів з підлеглих

 Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України за оперативного супроводження Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України здійснюється досудове розслідування за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство) колишнім очільником одного з Департаментів Національної поліції України за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1, 2 ст. 190 КК України.

Як установлено слідством, вказана особа протягом 2016-2017 років, перебуваючи на посаді начальника Департаменту вибухотехнічної служби Нацполіції України, шляхом обману, користуючись своїм службовим становищем, з метою особистого збагачення, організував збір коштів з підлеглих співробітників, начебто на ремонт приміщення Департаменту. Як наслідок, щомісячно працівники апарату та територіальних підрозділів Державної вибухотехнічної служби Нацполіції України передавали грошові кошти в різних сумах, які йшли посадовцю в особисту кишеню.

Крім цього, окремим працівникам вказаний посадовець завищував розмір премій, а потім, користуючись своїм службовим становищем, змушував частину від неї перераховувати на свої банківські рахунки.

06 червня 2018 року, на підставі зібраних доказів, слідчими Департаменту повідомлено про підозру колишньому начальнику Департаменту вибухотехнічної служби Нацполіції України у заволодінні майном підлеглих співробітників шляхом обману на загальну суму майже 100 тис грн, тобто у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1, 2 ст. 190 (шахрайство) КК України.

Наразі вирішується питання про обрання вказаному зловмиснику запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває.

Довідково: санкціями статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років.

Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *