ГПУ: суд зобов’язав банк Тігіпка повернути кошти, стягнені з “УЗ” за борги “Донецької залізниці”

Генпрокуратура заявила, що в 2017 році здійснила вступила в судову справу за позовом ПАТ «ТАСкомбанк» до ДП «Донецька залізниця» та ПАТ «Українська залізниця» про стягнення коштів.

“За результатами перегляду справи з урахуванням позиції прокурора Верховним Судом України скасовано рішення господарського суду м. Києва, залишене без змін судом апеляційної інстанції, про задоволення позову та стягнення з ПАТ «Укрзалізниця» як правонаступника державного підприємства боргу у сумі 5,3 млн доларів США (134,4 млн грн) за кредитним договором, укладеним між ПАТ «ТАСкомбанк» та ДП «Донецька залізниця».

Прокурор при новому розгляді справи судом першої інстанції довів необґрунтованість позовних вимог та відсутність правових підстав для стягнення заборгованості з ПАТ «Укрзалізниця» за кредитними зобов’язаннями підприємства, розташованого на непідконтрольній Україні території.

Погодившись з доводами прокурора, господарський суд м. Києва 20.09.2018 відмовив у задоволенні позовних вимог у повному обсязі.

Також судом застосовано поворот виконання рішення суду і зобов’язано позивача повернути отримані кошти”, – йдеться в повідомленні ГПУ.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *