ГРД заявила про припиннення участі у процесі кваліфікаційного оцінювання суддів

26 березня, о 11.00, Громадська рада доброчесності проведе брифінг, де офіційно вийде з процесу кваліфікаційного оцінювання суддів та озвучить причини такого рішення. Захід відбудеться в Українському кризовому медіацентрі за адресою вул. Хрещатик, 2, Український дім.

Зараз триває процес квалікаційного оцінювання 6000 суддів, на якому кожен суддя має проти перевірку щодо свого професійного рівня та пройти крізь сито громадськості у питаннях доброчесносності. Однак, ВККС своїми змінами до Регламенту оцінювання суддів технічно “витиснула” громадськість з одного з головних етапів судової реформи – переатестації суддів.    

Втім, це не єдина новація від судової влади. Менше, ніж за рік Вища кваліфікаційна комісія суддів України хоче переатестувати всіх 6000 суддів. 23 березня одна з колегій ВККС за півтори години встигла провести співбесіди із 9 суддями. Це лише підтверджує, що кваліфікаційне оцінювання – це конвеєр, єдина мета якого – зберегти суддям посади та відзвітувати про “успішне завершення” реформи. Як наслідок, вже у “реформованих” судах опиняться і судді Майдану, і суддя, які часто відвідують окуповані території, що загрожує національній безпеці країни, і судді, статки яких не відповідають задекларованим доходам, і судді, які причетні до ухвалення  свавільних рішень, які стали предметом розгляду ЄСПЛ.

Аби влада, розхвалюючи досягнення судової реформи, перед українцями та міжнародними організаціями вкотре не використала громадськість, Громадська рада доброчесності вирішила припинити свою участь у квазі-процесі очищення суддівського корпусу. Члени ГРД сподіваються на підтримку в очах суспільства і зроблять усе, аби процес оцінювання суддів відбувся прозоро та ефективно.

Участь у брифінгу візьмуть всі члени Громадської ради доброчесності.

Деталі можна дізнатися за телефоном +380632659221 або е-адресою [email protected]

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

1 reply
  1. Rostyslav Kravets
    Rostyslav Kravets says:

    Грантососы похоже решили таким образом уклониться от обязательного декларирования, но не учли, что сдать декларации все равно придется. Ждем с нетерпением, чтобы оценить их доброчестность.

    Относительно их заявления о том, что их обидели и с ними не советуются, можно сказать, что они самостоятельно расписались в собственной некомпетентности и непрофессионализме. Единственное, что приходит на ум, это то, что товарищи таким образом пытаются уйти от ответственности за уничтожение судебной ветви власти и построения их руками тоталитарного государства.

    Самое интересное, что в связи с тем, что за два года они так и не смогли организовать в юридической плоскости свою работу, все их никем не подписанные выводы ничего не стоят. Об этом свидетельствуют и решения судов. Они до сих пор даже не могут представлять себя, не могут подтвердить свои полномочия.

    Поэтому их заявления о выходе из квалифоценивания не имеют юридической силы и ничего не стоят, они там и так не находятся и ровным счетом ничего из себя не представляют. А эти стоны направлены, только на то, чтобы в очередной раз привлечь к себе внимание и жалость. Вот он реальный профессионализм.

    Відповіcти

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *