Громадянину, який незаконним шляхом легалізував близько 250 млн гривень повідомлено про підозру

Слідчими Офісу великих платників податків ДФС, під процесуальним керівництвом Офісу генерального прокурора завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою у відмиванні коштів, одержаних злочинним шляхом, стосовно громадянина, який входив до близького оточення колишнього керівництва держави.

Встановлено, що вказана особа в період 2012-2014 років підробляла документи про нібито легальне походження готівкових коштів, здобутих внаслідок проведення незаконних оборудок. В подальшому зазначені кошти вносились на рахунки підконтрольного банку, що приховувало їх справжнє походження та сприяло учасникам злочинної організації у їх злочинній діяльності.

Всього, таким чином, легалізовано близько 250 млн. грн., на які в ході досудового розслідування у кримінальному провадженні за рішенням суду накладено арешт, чим упереджено їх подальше використання.

На даний час підозрюваний, з метою уникнення від кримінальної відповідальності в Україні, переховується від органів досудового розслідування та суду на тимчасово непідконтрольній території України, та фактично працює в «органах прокуратури» так званої «Донецької народної республіки». У зв’язку з цим йому повідомлено про підозру заочно, а досудове розслідування закінчено у порядку спеціального розслідування.

Підозрюваному за скоєння особливо тяжкого злочину загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Досудове розслідування щодо інших учасників злочинної організації триває.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *