Генерал Годжес: ЗСУ більше не стримують "червоні лінії" в Курській області

Генерал Годжес: ЗСУ більше не стримують “червоні лінії” в Курській області

Операція ЗСУ в Курській області показала, що російських “червоних ліній” не існує. Таку думку висловив генерал-лейтенант Бен Годжес, колишній командувач сухопутними військами США в Європі.

“Це спростовує страх, що Путін піде на ескалацію і використає ядерну зброю. Найгірше, що він зробив, це обстріляв ракетами черговий супермаркет в Україні. Ми стримували себе занадто довго”, – підкреслив він в інтерв’ю DW. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «УНІАН».

На уточнювальне запитання, чи говорить він про те, що горезвісних “червоних ліній” більше немає, Ходжес відповів: “Я безумовно сподіваюся, що немає”.

“Українці дали нам урок – навіть в умовах тотального поширення дронів можна готувати операції такого масштабу. Звичайно ж, головком (ЗС РФ) Герасимов і генштаб РФ проігнорували сигнали розвідки про те, що Україна збирається атакувати”, – продовжив він.

Бен Годжес прокоментував українську операцію в Курській області РФ

При цьому генерал-лейтенант підкреслив, що Україна не зацікавлена в захопленні російської території. Однак, за його словами, ця операція змусить росію переосмислити її дії. Він зазначив, що таким чином Україна захищається від російських атак.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

“Це класична робоча військова доктрина в дії – вибрати слушний момент, відволікти супротивника, полегшити тиск на решту своїх військ”, – констатував Бен Годжес.

Операція ЗСУ в Курській області

З ранку 6 серпня триває операція українських військ у Курській області РФ. Станом на 13 число Україна контролювала вже 74 населені пункти країни-агресора.

Згодом експерт з аналізу відкритих даних Юліан Рєпке повідомив, що СУ встановили контроль над ще чотирма населеними пунктами на південь від Суджі. Українські військові зайняли село Черкаська Конопелька, а також село Плєхове, село Курилівка та хутір Дмитрюків.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *