Генштаб ЗСУ: оперативна інформація про бойові дії станом на вечір 12 жовтня

Генштаб ЗСУ: оперативна інформація про бойові дії станом на вечір 12 жовтня

Ворог помітно активізувався, особливо на Курахівському напрямку, де на даний час зафіксовано найбільше боїв із загальної кількості у 94 бойових зіткнення. Найгарячіше на цей момент біля Катеринівки. Про таку ситуацію на фронті станом на 16:00 повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Так, на Куп’янському напрямку окупанти проводили 10 наступальних дій біля Петропавлівки, Степової Новоселівки, Лозової, Піщаного, Вишневого та М’ясожарівки. Сім боєзіткнень ще тривають. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Закон та Бізнес».

На Лиманському напрямку противник 11 разів атакував біля Новомихайлівки, Греківки, Невського, Новосадового та Торського.

На Сіверському напрямку Сили оборони відбивали 3 спроби просунутись поблизу Верхньокам’янського, Івано-Дар’ївки та Виїмки. Два бої в цьому районі ще тривають.

На Краматорському напрямку вже відбулося 8 боєзіткнень в районах Калинівки, Часового Яру та Ступочок.

На Торецькому напрямку окупанти за підтримки бомбардувальної авіації 9 разів намагалися витіснити наші підрозділи у районах Торецьк та Петрівка. Отримали жорстку відсіч.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

На Покровському напрямку противник здійснив 14 штурмових дій у районах населених пунктів Миролюбівка, Лисівка, Крутий Яр та Михайлівка. Сили оборони відбили 13 атак, наразі ще точиться один бій поблизу Селидового.

На Курахівському напрямку загарбники атакували 32 рази у бік Ізмайлівки, Гірника, Курахівки, Желанного Другого, Цукуриного, Новодмитрівки, Новоселидівки, Георгіївки, Костянтинівки та Антонівки. Половину спроб просунутися вперед вже відбито. Бої тривають.

На Времівському напрямку противник один раз марно штурмував наші позиції поблизу Богоявленки.

На Оріхівському напрямку відбито одну атаку в районі Роботиного.

У ніч на 12 жовтня противник атакував Україну ракетами невстановленого типу та 28 ударним БпЛА. В результаті протиповітряного бою збито 24 БпЛА у Сумській, Полтавській, Дніпропетровській, Миколаївській, Херсонській областях, два безпілотники локаційно втрачено.

Сьогодні від вогню ворожої артилерії та мінометів на Чернігівщині та Сумщині постраждали, зокрема, громади населених пунктів Чернацьке, Клюси, Грем’яч та Ободи. Авіаційного удару зазнали Річки, Катеринівка, Бунякине, Волфине, Будки, Шалигіне на Сумщині, Куп’янськ-Вузловий, Подоли, Ківшарівка, Кругляківка, Першотравневе на Харківщині, Торське, Юр’ївка, Торецьк, Петрівка, Мирноград, Селидове, Рівнопіль Донецької області; Запоріжжя та Мала Токмачка — Запорізької; Львове, Понятівка — Херсонській.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *