Як оформити відстрочку в ТЦК під час мобілізації

Як оформити відстрочку в ТЦК під час мобілізації

В Україні триває мобілізація і через це виникають нові проблеми. Так, Територіальні центри комплектування (ТЦК) відмовляються забирати з поштових відділень рекомендовані листи, якими громадяни повідомляють про наявність відстрочки від мобілізації, чим вносять хаос і плутанину у процес.


“Я рекомендував і рекомендую відправляти документи, що надають право на відстрочку, поштою – рекомендованим листом з описом. Але в ТЦК нічого кращого не придумали, як просто не забирати листи”, – розповів адвокат Сімутін. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Апостроф».

Юрист рекомендував направляти скаргу до обласного ТЦК з поясненнями та дзвонити на гарячу урядову лінію Міноборони.

“Ви повинні зафіксувати, що вчасно та належним чином повідомили ТЦК про наявність у вас підстав для відстрочки”, – заявив адвокат і додав, що чим більше буде таких звернень, тим більше шансів довести право на відстрочку.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Додамо, що згідно зі ст. 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” відстрочку можна отримати у зв’язку з інвалідністю чоловіка або якщо батьки мають інвалідність 1 або 2 групи. При цьому необхідно підготувати оригінали та копії документів.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *