Як відбувається виключення з військового обліку: що важливо знати

Як відбувається виключення з військового обліку: що важливо знати

Державний реєстр «Оберіг» має містити дані всіх військовозобов’язаних громадян України, тобто тих, хто підлягає мобілізації. Після оголошення мобілізації чоловіки віком від 18 до 60 років потрапляють під її дію. Але навіть під час воєнного стану деякі громадяни можуть бути виключені з військового обліку.

Юрист Сергій Богун на порталі «Юристи.UA» каже, що якщо громадянин виключений з військового обліку, його дані не повинні бути внесені в реєстр «Оберіг». Це означає, що такі особи більше не є військовозобов’язаними або резервістами, і їхні особисті дані не повинні фіксуватися в реєстрі. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Я і Закон».

Однак, тим, хто був виключений з обліку, рекомендується перевірити, чи правильно внесені дані про їхнє виключення. Це можна зробити, звернувшись до ТЦК та СП або через ЦНАП.

Є важливе розрізнення між термінами «знятий з військового обліку» і «виключений з військового обліку»:

Знятий з військового обліку: Це означає, що громадянин тимчасово не проходить військовий облік, але статус військовозобов’язаного зберігається, і у майбутньому може бути повернутий на облік.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Виключений з військового обліку: Це означає, що громадянин вважається непридатним до служби, і не підлягає мобілізації. Такі особи звільнені від військового обов’язку.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *