Є вирок за реєстрацію підроблених довіреностей, по яких приватизували 32 гектари землі на 3 мільйони

Вінницький районний суд Вінницької області засудив жінку за службове підроблення.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 12 травня.

У січні 2018 року секретар Некрасовської сільрада отримала від невстановленої особи 16 довіреностей, якими низка громадян уповноважували іншу людину діяти в їх інтересах.

Секретар сільради за відсутності цих громадян посвідчила справжність їх підписів та зареєструвала довіреності у реєстрі вчинення нотаріальних дій, чим надала згаданим документам юридичної сили.

У подальшому невстановлена особа, використовуючи підроблені довіреності, подала від 16 громадян клопотання про виділення землі. Секретар сільради підписала проект землеустрою щодо відведення земельних ділянок. Держгеокадастр його затвердив, передавши з державної власності 16 земельних ділянок по 2 га кожна для ведення особистого селянського господарства. Загальна вартість ділянок – понад 3 мільйони гривень. Громадяни, на чиє ім’я виділили ділянки, не знали про це і зверталися про набуття їх у власність.

За версією обвинувачення, умисними діями секретаря сільради державі завдано шкоди на суму понад 3 мільйони гривень.

Пом’якшує покарання щире каяття обвинуваченої і активне сприяння розкриттю злочину. Жінка пообіцяла дати свідчення щодо обставин злочину.

Суд затвердив угоду про визнання винуватості. Вироком суду ексчиновниці призначено 2 роки позбавлення волі, але водночас її звільняють від відбуття покарання з випробувальним строком на 1 рік.

 

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *