ЄБРР може підписати угоду про входження в капітал «Ощадбанку» вже у 2021 році

Європейський банк реконструкції та розвитку допускає підписання угоди про входження в капітал «Ощадбанку» вже цього року.

Якщо держбанк дотримуватиметься заданої стратегії, в ЄБРР сподіваються вийти на угоду у 2021 році.

«За умови подальшого руху в потрібному напрямку трансформації Ощадбанку і загалом сектора державних банків ми сподіваємося вийти на угоду вже у 2021 році», — заявив заступник голови представництва ЄБРР в Україні Олександр Павлов виданню «Мінфін».

У ЄБРР заявили, що дотримання заданої стратегії «Ощадбанком» — основна умова укладання угоди. Мова йде про вступ держбанку до Фонду гарантування вкладів фізосіб: скасування держгарантії на 100% вкладів, прийняття відповідного законопроєкту, сплата вступного внеску тощо.

«Сума, розмір частки, структура угоди та інструменти будуть визначені в результаті переговорів між сторонами. Важливо в результаті досягти головної мети — підготувати банк до приватизації шляхом перетворення його у привабливий об’єкт для приватних інвестицій в конкретні реалістичні терміни. Безпосередня участь ЄБРР у фінансовому та інституційному розвитку банку має бути досить вагомою для досягнення цього надзавдання», — розповіли в представництві ЄБРР виданню.

Раніше «Укргазбанк» та IFC вже підписали угоду, за умовами якої банку отримує 30 млн євро кредиту, а IFC — можливість для входження у капітал державного банку. «Український капітал» розповів про історію та деталі угоди.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *