ЄСПЛ комунікував скаргу генерал-лейтенанта Павловського щодо незаконного тримання під вартою

16 грудня ЄСПЛ комунікував скаргу генерал-лейтенанта Павловського щодо незаконного тримання під вартою.

Про це повідомив його адвокат Ростислав Кравець.

ЄСПЛ розпочав комунікацію за обставинами, що викладені у заяві, стосовно статті 5 § 3 Конвенції (Брак належних та достатніх підстав для тримання під вартою).

Уряду на відповідь дали час до 07/04/2022.

Крім того, ЄСПЛ повідомив, що Як виняток, Секретаріат не розпочинатиме процедуру дружнього врегулювання у цій справі. Натомість, відповідно до правила 62А Регламенту Суду, Уряд матиме можливість подати односторонню декларацію для врегулювання справи згідно з вимогами Конвенції та з юридичною практикою Суду.

Якщо Уряд подасть односторонню декларацію, Суд вирішить, відповідно до статті 37 Конвенції, чи доцільно продовжувати розгляд справи. Якщо заявник погодиться з умовами односторонньої декларації, Суд розглядатиме справу в рамках процедури дружнього врегулювання.

Нагадаємо, що Печерський суд міста Києва (суддя Соколов О.М.) обрав запобіжний захід тримання під вартою з альтернативою застави близько 500 млн. грн. Прокурори та судді Київського апеляційного суду неодноразово зривали судові засідання, не з’являючись у суд, хворіючи, перенесенням у зв`язку з відпусткою, відмовою доставляти Павловського І.В. до суду для розгляду апеляційної скарги й навіть замінуванням суду за 10 хвилин до початку засідання.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *