Європа запроваджує санкції проти Лукашенка

Європарламент запропонував припинити фінансування всіх пов’язаних із режимом Лукашенка програм.

Європейський парламент прийняв більшістю голосів резолюцію із засудженням вбивства в Білорусі активіста Романа Бондаренко і закликом заморозити всі кошти, які ЄС перераховує Мінську.

Про це йдеться на сайті Європарламенту.

Євродепутати також висловили співчуття родині Бондаренка та інших активістів, які стали жертвами проурядових силовиків у Мінську та інших містах – Олександра Тарайковского, Олександра Вихора, Артема Порукова, Геннадія Шутова та Костянтина Шишмакова.

В ЄП закликають провести ретельні і об’єктивні розслідування їхньої загибелі.

Крім того, Європарламент вкотре заявив про невизнання результатів президентських виборів, які були оголошені ЦВК Білорусі, а також підтримав протестувальників проти репресій і порушення своїх основних свобод і прав.

У прийнятій резолюції йдеться про необхідність заморозити перекази уряду країни і контрольованим ним проектам, включно із кредитами Європейського інвестиційного банку та Європейського банку реконструкції та розвитку.

Нагадаємо, що ЄС ввів вже декілька черг персональних санкцій, наклавши їх на 55 громадян Білорусі, причетних до фальсифікацій виборів і порушення прав людини в країні. Їм заборонили в’їзд до країн Євросоюзу, а також заморозили активи. До “чорного списку” потрапили керівники силових і правоохоронних структур Білорусі, а також президент Олександр Лукашенко, його син, прес-секретар та інші чиновники.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *