Європарламент прийняв закон про спільні оборонні закупівлі з великим більшістю голосів

Європарламент прийняв закон про спільні оборонні закупівлі з великим більшістю голосів

Члени Європарламенту (ЄП) підтримали посилення європейської оборонної промисловості за допомогою ухвалення закону про спільні закупівлі (EDIRPA), повідомила у вівторок пресслужба ЄП.

Закон ухвалили 530 голосами “за”, 66 проголосували “проти”, 32 євродепутати утрималися. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

“Ми досягли розумного компромісу, який зробить EDIRPA таким, що доповнює інший нормативний акт, важливий для оборонного сектору: закон про підтримку виробництва боєприпасів. Нам вдалося відстояти пріоритети парламенту, зокрема щодо проєктів, які підтримають Україну або Молдову”, – заявив співдоповідач щодо законопроєкту, депутат від Польщі Здіслав Краснодембський.

Водночас він відзначив важливість того, що, “активізуючи спільні закупівлі військової техніки, EDIRPA допоможе зміцнити обороноздатність держав-членів”.

Новий закон встановлює “короткостроковий інструмент для зміцнення європейської оборонної промисловості за допомогою спільних закупівель до 31 грудня 2025 року”.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

“Це допоможе державам-членам задовольнити на добровільній і спільній основі їхні найнагальніші та критичні потреби в обороні, які посилилися постачанням оборонної продукції в Україну”, – ідеться в матеріалах ЄП за підсумками голосування.

Інструмент фінансуватиметься в EUR 300 млн коштом бюджету ЄС. У спільних закупівлях мають брати участь щонайменше три держави-члени, і вони мають бути відкриті для участі членів Європейської асоціації вільної торгівлі, які є також членами Європейської економічної зони (асоційовані країни).

Підрядники та субпідрядники мають бути зареєстровані в ЄС або асоційованій країні. Далі відбудеться офіційне схвалення закону Радою ЄС.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *