Європейський Союз продовжив дію економічних санкцій щодо росії ще на півроку

Європейський Союз продовжив дію економічних санкцій щодо росії ще на півроку

Рада ЄС продовжила ще на шість місяців, до 31 січня 2025 року, обмежувальні заходи Європейського Союзу для росії в економічній сфері, зважаючи на дії РФ щодо дестабілізації ситуації в Україні, що тривають.

Відповідне рішення ухвалено в понеділок у Брюсселі, повідомляє пресслужба Ради ЄС. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

У Раді нагадали, що ці санкції було вперше запроваджено 2014 року і значно розширено з лютого 2022 року у відповідь на неспровоковану, невиправдану і незаконну військову агресію росії проти України.

Наразі вони складаються з широкого спектра секторальних заходів, включно з обмеженнями на торгівлю, фінанси, технології та товари подвійного призначення, промисловість, транспорт і предмети розкоші.

Вони також охоплюють: заборону на імпорт або транспортування морським транспортом сирої нафти і деяких нафтопродуктів з Росії до ЄС, відключення від системи SWIFT кількох російських банків і призупинення мовленнєвої діяльності та ліцензій у Європейському Союзі кількох кремлівських компаній. Крім того, конкретні заходи дозволяють ЄС протидіяти обходу санкцій.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

“Доки незаконні дії Російської Федерації продовжують порушувати заборону на застосування сили, що є серйозним порушенням зобов’язань за міжнародним правом, доцільно зберегти чинними всі заходи, запроваджені ЄС, і вжити додаткових заходів, якщо це необхідно”, – наголошується в повідомленні.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *