Євросоюз оприлюднив позицію щодо бойових дій у Курській області

Євросоюз оприлюднив позицію щодо бойових дій у Курській області

У Європейському Союзі вважають, що Україна має право завдавати ударів по ворогу на свій розсуд, зокрема, на його території. Такі дії допустимі у рамках своєї оборонної війни проти незаконної агресії рф. Про це заявив речник ЄС Пітер Стано.

Так він прокоментував, чи вважатиметься наступальна операція ЗСУ в Курській області частиною законного права на самооборону. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Апостроф».

Стано зазначив, що Євросоюз підтримує українців у своєму праві боронити території від ворога так, як вважають за потрібне.

Ми вважаємо, що Україна веде законну оборонну війну проти незаконної агресії, і в рамках цього законного права на самозахист Україна має право вражати ворога там, де вона вважає за потрібне, на своїй території, але також і на території ворога”, – повідомив він.

Загалом позиція країн єврозони щодо агресивної війни рф проти України незмінна і полягає у повній підтримці українців у законному праві на реалізації самооборони.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

“Наша принципова і загальна позиція полягає в тому, що Україна зазнала незаконної агресії. Отже, Україна веде законну оборонну війну. Згідно з міжнародним правом Україна має право захищати себе, і це право містить також завдання ударів по ворогу на його території”, – повідомив представник ЄС.

Нагадаємо, на думку експертів, події в Курській області РФ, де українські війська контролюють місто Суджа і десяток населених пунктів, може бути спланованою командуванням України операцією щодо витискання російських сил з Вовчанська на Харківщині.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *