Їхні звичаї. Винесено вирок судді, яка напала з ножем на свого співмешканця.

Їхні звичаї. Винесено вирок судді, яка напала з ножем на свого співмешканця.

У Тульській області винесено вирок судді Єфремівського міжрайонного суду у відставці Людмилі Алексєєвій, яку визнали винною у навмисному заподіянні тяжкої шкоди здоров’ю свого співмешканця. Суддя стверджувала, що потерпілий сам завдав собі ножового поранення.

Як встановило слідство, 22 січня 2022 року у вечірній час Алексєєва завдала своєму співмешканцю, якомусь Плетеневу, удару кухонним ножем у груди. Сварка на ґрунті особистих неприязних стосунків сталася у їхній спільній квартирі під час спільного розпивання спиртних напоїв. Постраждалого відправили до реанімації, де лікарі змогли врятувати його життя (внаслідок поранення також було пошкоджено черевну порожнину).

Сама Алексєєва заявила, що жодної спільної п’янки не було і Плетенєв сам завдав собі ножового поранення під час походу до магазину. А потім, нібито побоюючись відправлення до психіатричної лікарні через спробу суїциду, попросив її про це нікому не говорити. Суддя повідомила, що як могла боролася зі згубною звичкою співмешканця. «Він мені дорогий, ми маємо почуття», — розповіла Алексєєва членам ВККС під час засідання, де вирішувалося питання про позбавлення її суддівської недоторканності. Крім того, вона стверджувала, що звинувачення ґрунтується на показаннях потерпілого, які той дав у несвідомому стані після перенесеної операції, а потім нібито спростував. Проте слідчі органи провели судово-медичну експертизу, яка не підтвердила версію про самоушкодження.

У вересні 2022 року ВККС дала згоду на порушення кримінальної справи проти судді і Алексєєва пішла у відставку. Їй інкримінували навмисне заподіяння тяжкої шкоди здоров’ю із застосуванням зброї або предметів, що використовуються як зброя (п. «з» ч. 2 ст. 111 КК РФ). Оскаржуючи рішення у Верховному суді РФ, вона заявила про наявність зв’язку між кримінальним переслідуванням та її судовою діяльністю, оскільки слідчі органи нібито були незадоволені її рішеннями з питань обрання запобіжного заходу та продовження терміну тримання під вартою. НД відкинув ці аргументи.

У червні кримінальну справу було направлено до Тульського обласного суду для розгляду по суті. У ході процесу потерпілий заявив, що не має претензій до підсудної. У результаті суд засудив Олексієву до покарання у вигляді позбавлення волі на 2 роки умовно з аналогічним випробувальним терміном, повідомили LR в об’єднаній прес-службі судів Тульської області. Вирок у чинність закону не вступив.

Згідно з даними з відкритих джерел, Алексєєва почала відправляти правосуддя у 2002 році, на посаду судді Єфремівського районного суду Тульської області було призначено у 2007 році.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *