In English, please: 10 іноземних юридичних видань, які варто додати в закладки

Сьогоднішній читач дуже лінивий. У всьому вирі інформації, текстів, новин і матеріалів, які хочеться, чи потрібно, спожити, ми обираємо коротші тексти, написані мовою, якою володіємо найкраще. І це зазвичай, не англійська.

Проте той, хто прагне отримувати актуальні новини, інформацію вивчену всьосторонньо та об’єктивно викладену, переймати досвід іноземних колег та читати цікаві матеріали першими, обов’язково повинні звернути увагу на англомовні юридичні видання.

Як і в Україні, іноземні інформаційні портали можуть мати окремі розділи, присвячені праву, або ж повністю висвітлювати цю тематику через інтерв’ю, новини, аналітичні тексти, блоги та подкасти.

У цю збірку потріпили обидві категорії сайтів.

1. Gurdian

Відоме інформаційне агентство охоплює політичні, соціальні, культурні теми, поділяючи їх на більш дрібні, специфічні розділи. Серед них, зокрема, знайшлося місце й праву. Що стосується останнього, у виданні зазвичай висвітлюють найбільш резонансні новини та піднімають важливі теми прав людини, справедливості, дискримінації, стосунків та проблем всередині адвокатської спільности тощо.

2. Independent

Незалежний британський веб-сайт посідає верхні сходинки серед інформаційних ресурсів, які швидко та об’єктивно висвітлюють важливі події у світі. В окремому розділі зібрані новини та статті з різних сфер життя: політики, освіти, харчування тощо, а ще лонгріди та відеоматеріали, які так чи інакше зачіпають тему юриспруденції, прав людини та життя юристів.

3. Reuters

Ще одне британське агентство новин, яке, до того ж, постачає інформаційні повідомлення газетам та іншим засобам масової інформації, не могло оминути увагою питання права. Платформа має міжнародні видання, які пишуть новини, орієнтуючись на важливі теми та персоналії у кожній з визначених країн.

4. Law.com

Як зазначає редакція, видання надає читачам більш повний і розширений погляд на новини, дані, аналіз та правила, що є важливими для них. А також забезпечує інформацію та ресурси, які дозволяють фахівцям передбачати можливості, пристосовуватися до змін і готуватися до майбутнього успіху. Якщо новини та рейтинги характеризують в основному ситуацію на американському юридичному ринку, то аналітичні статті, подкасти та досвід провідних юристів може бути корисним чтивом навіть для українських юристів.

5. Legal Cheek

Це британське юридичне видання, яке окрім цікавих новин, про які ви навряд чи дізнаєтесь з інших ресурсів, публікує блоги юристів, що розповідають про власний досвід у сфері права, про кар’єру, зміни в ній, історії про успіхи, падіння та натхнення. Вони подані в легкій та цікавій манері, хоча іноді навіть доволі зухвалій, але це однозначно, виносить дане видання за рамки типового сірого та нудного інформаційного ресурсу.

6. ABA Journal

Це видання American Bar Association — Американської асоціації юристів. Цікаво, що навіть будучи офіційною інформаційною платформою об’єднання юристів, матеріали, опубліковані тут, зовсім не сухі та нудні, як можна було б подумати. Окрім важливих новин та професійних тем, можна натрапити, наприклад, на доволі цікаві статті: «Що американська юридична освіта може почерпнути із книг про Гаррі Поттера» або «6 типів юристів, яких ви можете зустріти у фільмах».

7. Lawyerist

Ще один цікавий сайт, який розкриває важливі, проте часто не зовсім очевидні для юристів теми. Тут ви можете дізнатись про правила ефективного маркетингу юридичної фірми, практики управління, юридичні технології, юридичну кар’єру та навчання майбутніх юристів. Матеріали викладені у форматі коротких дописів, списків, лонгрідів та відео – так ви зможете знайти зручний вам формат сприйняття інформації.

8. The Law Society Gazzete

Британське видання, присвячене праву, містить такі розділи, як: новини, аналіз, інхаус, особистості, практика та інші. Для українських юристів будуть корисними та цікавими новини, які охоплюють не тільки британський, а й світовий юридичний ринок. А також історії особистого успіху та невдач, кар’єрні досягнення та секрети британських юристів.

9. The Balance

Це видання  робить питання особистих фінансів більш зрозумілим. Авторами текстів є фахівців, які надають чіткі, практичні поради щодо управління грошима. Окрім того, що питання фінансів зачіпає будь-якого, і юристів в тому числі, чимало статей присвячено саме праву та юриспруденції, побудові кар’єри у цій галузі.

10. Survive Law

Це видання пройшло шлях від скромного сайту до провідної онлайн-спільноти студентів-юристів Австралії. Сьогодні ж ви знайдете тут безліч порад і прийомів, що дозволяють пережити ці нескінченні години навчання, вбивчі іспити і оцінки, а також тут точаться дискусії про психічне здоров’я і благополуччя, кар’єру в області права, важливість маркерів та кольорових закладок, і звісно, про каву, яка тече у ваших венах. І, як ви могли здогадатись, усе це з домішками хорошого гумору, цинічних укусів і легкого стилю письма.

Мельничук Іванна

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *