Інформаційна атака Telegram на Signal як спроба дискредитувати програму

Інформаційна атака Telegram на Signal як спроба дискредитувати програму

Нещодавно стало відомо про те, що російська компанія Telegram розпочала інформаційну дискредитаційну кампанію проти додатку Signal, який багато хто розглядає як альтернативу продукту Павла Дурова та його команди.

Власне, сам очільник російського додатку у своєму каналі заявив, що уряд США інвестував $3 мільйони у розбудову криптографічного функціоналу Signal. Також він зазначив, що у США жоден додаток не може бути справді незалежним і не зазнавати втручання у своє функціонування зі сторони уряду. З його слів, велика кількість людей, з якими йому вдалось поспілкуватись на тему Signal, заявили, що дані із переписок у цьому додатку використовуються проти них у судах. На завершення він додав, що Telegram єдиний додаток, який довів свою безпеку, зокрема він наголосив на функції “Секретні чати”, як повністю безпечного методу комунікації. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Центр демократії та верховенства права».

Доцент Університету Джона Хопкінса та відомий криптоексперт Метью Грін на своїй сторінці у мережі Х поділився своїми думками з приводу акції, яку організував Telegram. Він зазначив, що на відміну від Telegram, код якого є закритим і навряд чи піддавався незалежному аудиту, Signal має відкритий та перевірений криптографічний протокол. Він неодноразово проходив перевірку у найкращих фахівців цієї сфери, що автоматично робить його набагато безпечнішим додатком.

Журналісти видання The Register у своїй статті пояснили, що можливим приводом для критики Дурова став матеріал у City Journal, де розповідається про те, що Signal отримував грантові кошти від урядового Фонду відкритих технологій США. У статті викладене припущення, що існує тісний зв’язок між організацією Signal та американською розвідкою. Зазначається, що нинішня голова фундації Signal, Кетрін Махер з 2010 по 2011 рік працювала в Національному демократичному інституті – неурядовій організації, яку фінансує уряд США. Проте жодних доказів, які могли б якимось чином компрометувати Кетрін, немає, а аргументи Дурова нагадують радше поширення теорії змови та абстрактні звинувачення.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Журналісти видання Forbes (із посиланням на коментар від представників Signal) сходяться на тому, що такі заяви та атаки є нічим іншим як “прикладом знайомої схеми небезпечної дезінформації, яка має на меті заплутати людей щодо безпеки та конфіденційності, які пропонує Signal, і, як ми вважаємо, спрямувати їх на більш вразливі платформи”.

Як висновок, хочемо наголосити на тому, що Telegram – незахищений додаток, який не може гарантувати вам безпеки та збереженості ваших персональних даних. З високою ймовірністю він має тісні звʼязки з Росією та тісно співпрацює із спецслужбами цієї країни. Якщо Ви досі використовуєте цей додаток як основний канал комунікації, то рекомендуємо ознайомитись із основними його небезпеками у нашому матеріалі “Міфи про Telegram, у які ми віримо“, а також розглянути для себе альтернативні додатки для спілкування онлайн.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *