Іран збирається постачати росії балістичні ракети з радіусом дії 120 км

Іран збирається постачати росії балістичні ракети з радіусом дії 120 км

Європейська розвідка вважає, що Іран може найближчим часом поставити росії “сотні” балістичних ракет ближнього радіусу дії, використання яких уже опановують російські військові. Про це повідомляє Reuters.

Джерела в розвідці країн Європи розповіли Reuters, що представники росії ще в грудні 2023 року домовились із Тегераном про постачання балістичних ракет Fath-360 та балістичної ракетної системи під назвою Abibal. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «ИнфоРезист».

За інформацією розвідки, російський персонал відвідав Іран, щоб навчитися керувати Fath-360 – системою, яка запускає балістичні ракети з максимальною дальністю 120 кілометрів і боєголовкою вагою 150 кілограмів.

Одне з джерел Reuters повідомило, що “єдиним наступним можливим” кроком після навчання буде фактична поставка ракет до росії. Ані воно, ані другий співрозмовник не змогли уточнити, коли це станеться.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Третє джерело Reuters у європейській розвідці підтвердило, що росія відправила солдатів до Ірану для навчання використанню іранських балістичних ракетних систем, але не надало подальших подробиць.

Високопосадовець Ірану на умовах анонімності розповів виданню, що Тегеран продав росії ракети і безпілотники, але не надав системи Fath-360. Він також наголосив, що юридичної заборони на продаж Іраном такої зброї для Москви не існує.

У США відмовились підтверджувати інформацію про можливе постачання балістичних ракет, але представник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі наголосив, що союзники по НАТО і “Групі семи” готові до “швидкої та суворої реакції, якщо Іран здійснить таку передачу”.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *