Італія розпочала виробництво сучасної зброї для України і готова до провідної ролі

Італія розпочала виробництво сучасної зброї для України і готова до провідної ролі

Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк провела робочу зустріч в Римі з Віцепрезидентом Палати Депутатів Італії Джорджо Муле.

На початку зустрічі Віцепрезидент підкреслив, що Прем’єр-міністр Джорджа Мелоні та Уряд Італії займають чітку позицію підтримки України, як військової, так і в питаннях відбудови. “У Парламенті Італії також існує єдність між коаліцією та опозицією щодо підтримки України”, – запевнив Джорджо Муле. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Верховна Рада України».

Італія розпочала виробництво сучасної зброї для України і готова до провідної ролі

Така єдність, зазначив він, допомогла у рішеннях про надання військової допомоги та розблокування 50 млрд доларів США для України за рахунок прибутків від заморожених російських активів. Для Італії пріоритетною є також відбудова України. На ці потреби виділено 450 млн. євро.

Від імені Верховної Ради Олена Кондратюк подякувала Палаті Депутатів Італії за всебічну підтримку України. “Для нас критично важливими є рішення про посилення захисту українського неба за підсумками Вашингтонського саміту НАТО, передача Італією системи ППО – SAMP/T”, – наголосила Віцеспікерка українського Парламенту.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ще одне актуальне питання, яке було піднято на зустрічі – військово-промислове співробітництво. Особливо в контексті реалізації підписаної між країнами безпекової угоди та наближення членства України в НАТО.

“Україна покладає значні сподівання на інвестиції та співпрацю з італійським ВПК – одним із найрозвиненіших у світі. Нам потрібна технологічна перевага над агресором, адже ми не можемо конкурувати з рф людським ресурсом. Ми запрошуємо італійські компанії до посилення оборонно-промислового комплексу України в межах проєкту “Зброярі”, – підкреслила Олена Кондратюк.

Джорджо Муле своєю чергою повідомив, що військові підприємства, які працюють в Італії, компанії Rheinmetall та Leonardo – підписали спільну угоду про виробництво зброї для України.

Відвідування одного з цих підприємств, де виробляється і готується до відправки озброєння для потреб ЗСУ, передбачене програмою офіційного візиту Заступниці Голови Верховної Ради.

“Італія готова відігравати провідну роль та мобілізувати існуючий військово-технічний потенціал і ресурси для того, щоби озброїти Україну високоякісною сучасною зброєю”, – запевнив Віцепрезидент Палати депутатів Італії Джорджо Муле.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *