Із 1 липня максимальний розмір допомоги по безробіттю складає 8788 гривень

Протягом січня-червня 2020 року статус безробітного мали 24,8 тис. осіб, з яких допомогу по безробіттю отримували 22,6 тис. осіб.

«Станом на 1 липня 2020 року кількість зареєстрованих безробітних становила 16,9 тис. осіб, з яких 14,9 тис. осіб отримували допомогу по безробіттю», – зауважує директор Івано-Франківського обласного центру зайнятості Василь Цимбалюк.

Розмір допомоги по безробіттю розраховується для кожної особи індивідуально, він залежить від страхового стажу людини, її заробітної плати та причини звільнення. Мінімальний розмір допомоги по безробіттю на період карантину становить 1000 грн на місяць.

З 1 липня, відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік», підвищено прожитковий мінімум для основних соціальних і демографічних груп населення. Так, для працездатних осіб прожитковий мінімум становить 2197 гривень.

Максимальний розмір допомоги по безробіттю не може перевищувати чотирикратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Отже, з 1 липня максимальна допомога по безробіттю становить 8788 гривень на місяць. Тривалість виплати допомоги по безробіттю не може перевищувати 360 календарних днів.

Для осіб, які були звільнені в період карантину власним бажанням, не застосовуються вимоги щодо скорочення тривалості виплати допомоги по безробіттю строком до 90 днів. Тобто, громадяни, які були звільнені з останнього місця роботи в період карантину (починаючи з 12 березня 2020 року) за власним бажанням і стали на облік в державній службі зайнятості, отримуватимуть допомогу по безробіттю з першого дня набуття статусу безробітного. При цьому, загальна тривалість виплат допомоги по безробіттю для таких осіб не може перевищувати 270 календарних днів.

Середній розмір допомоги по безробіттю у червні 2020 року становив 3198 грн. (у червні 2019 року – 2695 грн.).

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *