Як в Україні реформуватимуть водну галузь

В Україні заплановане реформування водної галузі.

Воно відбуватиметься у двох напрямках: перехід на інтегроване управління водними ресурсами за басейновим принципом та відокремлення управління ресурсами від управління інфраструктурою, розповів голова Держводагентства Валентин Шліхта під час робочої зустрічі з основними водокористувачами Херсонщини.

Для детального та глибинного розуміння потреб сучасного аграрного бізнесу, визначення чітких ліній розмежування та точок дотику між державою та комерційною ланкою з точки зору водопостачання, голова Держводагентства організував робочу зустріч з одними з найбільших водокористувачів Херсонщини.

«Реформи мають базуватися на глибокому аналізі інженерних систем для непорушення технологічних ланцюгів, економічному та правовому аналізі. Адже управлінські рішення мають ґрунтуватися з урахуванням всіх аспектів діяльності водогосподарської галузі», — йдеться у повідомленні.

Окремо голова Агентства зупинявся на проєкті Закону України «Про об’єднання водокористувачів», який розглядається як приклад переходу на ринкову індустрію.+

На завершення Валентин Шліхта додав, що одним з факторів успіху є тісна співпраця між усіма зацікавленими сторонами, насамперед між владою та бізнесом.

Разом з тим, голова Агентства запросив аграріїв долучитися до роботи громадської ради при Держводагентстві, науково-технічної ради Держводагентства та басейнової ради нижнього Дніпра. Ці консультативно-дорадчі органи є реально діючими платформами для вирішення всіх можливих питань, пов’язаних з водним фактором.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *