JP Morgan прогнозує отримання Україною $3 млрд до кінця року

Аналітики JPMorgan прогнозують отримання Україною $3 млрд до кінця 2021 року, зокрема надходження другого траншу кредиту МВФ до вересня.

Про це йдеться у регіональному періодичному звіті банку, що вийшов цього тижня, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Також очікується збільшення валютних резервів України до $32,5 млрд – завдяки зумовленому перевищенням припливу валюти над її відтоком зростанню валютних резервів на $0,6 млрд і додаткової емісії SDR (спеціальних прав запозичення) на $2,7 млрд від МВФ.

При цьому у JPMorgan очікують надходження другого траншу кредиту МВФ до вересня цього року.

Експерти вважають, що президент та уряд України зацікавлені якнайшвидше виконати всі необхідні умови МВФ, щоб отримати транш до початку осені, коли обговорюватимуть бюджет на 2022 рік.

Водночас вони оцінюють у 20-30% ризик того, що необхідні для траншу закони не будуть ухвалені до літньої перерви і співпраця з МВФ може відновитися лише наприкінці цього року або в 2022-му.

У звіті зазначено, що прогресу в ухваленні антикорупційного та судового законодавства, необхідного за умовами програми stand-by, поки що немає, але очікується зміна ситуації до кінця червня.

Аналітики JPMorgan, зокрема зазначають, що минулого тижня парламент ухвалив поправку про покарання за неправдиве е-декларування, однак документ розкритикувало Національне агентство з питань запобігання корупції, переважно через декілька поправок, що дають змогу держслужбовцям не декларувати активи у власності членів їхніх сімей.

На думку аналітиків, така критика – негативний сигнал для співпраці з МВФ, водночас вето президента Володимира Зеленського на нього вселяє впевненість у підтримці антикорупційних ініціатив.

Міжнародні резерви України на 1 червня становили $27,84 млрд.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *