Кабмін дозволив працювати ломбардам, обмінникам і кредитним спілкам

Уряд розширив перелік дозволених видів господарської діяльності на період карантину через пандемію COVID-19.

Про це йдеться в рішенні про зміни до постанови Кабміну №211.

Зокрема, Кабінет міністрів дозволив роботу всіх видів фінансових установ, у тому числі ломбардів, пунктів з обміну валют і кредитних спілок.

Уряд також дозволив бізнесу продавати запчастини для транспортних засобів, у тому числі для тракторів та іншої с/г техніки, та свійську птицю під час карантину.

Кабмін також рекомендує аптекам працювати цілодобово, а до торгових залів магазинів пускати не більше одного відвідувача на 10 квадратних метрів площі, з дотриманням 1,5-метрової відстані між особами.

Нагадаємо, Нацбанк на прохання бізнесу звернувся до уряду з пропозицією дозволити всім небанківським фінустановам надавати свої послуги під час карантину.

Раніше Кабмін на період карантину зняв заборону на оптову торгівлю продуктами харчування, ветеринарними препаратами, здійснення ветеринарної практики, продаж кормів, пестицидів і агрохімікатів, насіння та посівних матеріалів, а також деяких інших видів діяльності.

Нагадаємо, 25 березня уряд запровадив режим надзвичайної ситуації по всій території України на 30 днів та подовжив термін дії карантину до 24 квітня через поширення коронавірусу.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *