Кабмін виділить на «теплі кредити» наступного року 150 млн грн

Уряд закладе в проєкт держбюджету на 2021 рік на урядову програму з енергоефективності 150 млн грн.

Кабінет міністрів на засіданні 30 вересня прийняв розроблене Міністерством енергетики рішення щодо продовження у 2021 році програми «теплих» кредитів.

На наступний рік програма розрахована на надання кредитів для мешканців індивідуальних будинків та передбачає фінансування на 150 млн грн.

Українці також отримають можливість залучати «теплі кредити» на придбання електроакумулюючих систем (систем накопичення енергії), обладнання для заряджання електротранспорту та інтелектуальних лічильників електроенергії.

«За 6 років своєї роботи «теплі» кредити довели свою ефективність. Держава допомагає родинам інвестувати у зазвичай недешеві заходи з енергоефективності, а населення активніше долучається до енергозбереження і в результаті зменшує витрати на комунальні послуги», – зазначила міністр енергетики Ольга Буславець.

Вона повідомила, що фінансування програми в 2021 році підтримали народні депутати з профільного комітету Верховної Ради.

З початку 2020 року банки видали населенню та ОСББ більше 1 млрд грн у рамках програми «теплі кредити».

За 6 років дії програми близько 850 тис. родин інвестували майже 9 млрд грн в енергоефективні заходи. При цьому отримано відшкодування з держбюджету на 3,2 млрд грн. За оцінками експертів, енергоощадні заходи дають змогу економити 20-40% на комунальних платіжках.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *