Кандидати у члени ВРП від квоти суддів можуть надсилати документи

Секретаріат Вищої ради правосуддя оголошує про початок прийому документів від кандидатів для обрання членів ВРП з’їздом суддів України. Про це повідомило Управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності ВРП.

Нагадаємо, відповідно до рішення Ради суддів України оголошено про скликання XVI позачергового з’їзду суддів України. До порядку денного XVI позачергового з’їзду суддів України включено питання про обрання членів Вищої ради правосуддя. Дата проведення з’їзду – 19–20 грудня 2018 року.

«Згідно з вимогами статей 8, 9, 10 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» секретаріат Вищої ради правосуддя оголошує про початок прийому документів від кандидатів для обрання членів Вищої ради правосуддя з’їздом суддів України. Дата завершення прийому документів – 24:00 18 листопада 2018 року», – зазначено у повідомленні.

Переліки з інформацією про кандидатів для обрання на посади членів Вищої ради правосуддя в порядку надходження заяв та інших документів від кандидатів розміщуватимуться в розділі «Кандидати до складу ВРП».

Зазначимо, Вища рада правосуддя складається з двадцяти одного члена, з яких десятьох – обирає з’їзд суддів України з числа суддів чи суддів у відставці, двох – призначає Президент України, двох – обирає Верховна Рада України, двох – обирає з’їзд адвокатів України, двох – обирає всеукраїнська конференція прокурорів, двох – обирає з’їзд представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ.

Строк повноважень обраних (призначених) членів Вищої ради правосуддя становить чотири роки. Одна й та ж особа не може обіймати посаду члена Вищої ради правосуддя два строки поспіль.

Наразі у ВРП вакантними є п’ять посад – від квоти З’їзду суддів України. Раніше було оголошено про початок прийому документів від кандидатів для обрання на посади членів ВРП всеукраїнською конференцією прокурорів.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *