Керівник столичної юстиції виявився неплатником аліментів

Начальник Головного територіального управління юстиції в місті Київ Станіслав Куценко знаходиться під виконавчим провадженням щодо стягнення аліментів.

Про це повідомило видання Українськи новини із посиланням на дані єдиного реєстру боржників, який веде міністерство юстиції України.

Стягнення аліментів відбувається на підставі рішення Голосіївського районного суду Києва. Коли саме чиновник потрапив в перелік неплатників аліментів, в реєстрі не відображається.

Але в нього потрапляють особи, які більш ніж 3 міс. ухиляються від сплати аліментів власним дітям. При цьому С.Куценко неодноразово коментував важливість оплати аліментів, зазначає видання.

Зокрема, він виступив автором статті «Чужих дітей не буває: як захистити право дитини на аліменти». «Не існує єдиного способу ідеального батьківства, але є багато шляхів бути хорошими мамою і татом для своїх дітей. Однак, про сумлінне батьківство не йде і мова , коли бачимо кількість тих, хто ухиляється від сплати аліментів «, — проаналізував катастрофічність ситуації з ухиленням від сплати аліментів в столиці С.Куценко.

Також згідно з даними сервіса Opendata він фігурує в судових рішеннях як боржник досить значної суми позики. Зокрема, у визначенні Самарського районного суду Дніпропетровська від 27 червня 2019 р. (справа №206 / 2777/19) говориться про те, що проти С.Куценко і його дружини був поданий позов про стягнення 235 тис. дол. за позикою у фізособи.

Як випливає з судових матеріалів, гроші за борговою розпискою він позичив 4 лютого 2016 р. під покупку і ремонт квартири. Борг С.Куценко мав віддати ще 15 листопада 2018 р. Але не зробив цього та постійно уникав контактів з кредитором. У суді С.Куценко наявність даного боргу не заперечив. Сама ж квартира записана на його дружину, і ще 30 травня 2019 р. була виставлена ​​на продаж.

При цьому, можливо, що чиновник порушив антикорупційне законодавство. У його майнової декларації за 2018 р. не вказано, що дружина володіє будь-якою квартирою.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *