Керівник київської компанії, який не сплатив 17 млн грн податків, постане перед судом

Керівник київської компанії, який не сплатив 17 млн грн податків, постане перед судом

Прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно керівника столичного підприємства за обвинуваченням в умисному ухиленні від сплати податків у особливо великих розмірах, видачі службовою особою завідомо неправдивого офіційного документа та використанні завідомо підробленого документа (ч. 3 ст. 212, ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 358 КК України), передає Київська міська прокуратура.

Згідно з матеріалами слідства, у 2019 році керівник підприємства розробив та реалізував схему ухилення від сплати податків під час ввезення на територію України палива для реактивних двигунів. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Судово-юридична газета».

«Так, для мінімізації податкових зобов’язань підприємець скористався пільговим механізмом сплати податків, використавши підроблений вексель та зазначивши в офіційних документах неправдиву інформацію про те, що отримувачем цього палива є підприємство із забезпечення державного матеріального резерву.

Таким чином керівник компанії ухилився від сплати 17 млн грн. податків.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

З метою відшкодування завданих збитків прокурором заявлено цивільний позов на суму 17 млн грн, а також накладено арешт на майно підозрюваного на загальну суму 5,6 млн грн», – сказано у повідомленні.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *