Керівницю ДАСУ Басалаєву внесено до бази даних «Миротворця» через зрадницьку діяльність

Керівницю ДАСУ Басалаєву внесено до бази даних «Миротворця» через зрадницьку діяльність

Персональні дані про голову Держаудитслужби України Аллу Басалаєву внесено до бази “Миротворець”. Відповідний запис розміщено на сайті.

Як зазначено на сайті “Миротворець”, Басалаєву внесено в базу за “усвідомлені дії, спрямовані на зниження обороноздатності, державної та економічної безпеки України в період дії воєнного стану. Замах на гарантовані Конституцією України права виробників та підприємців України отримувати прибуток.Перевищення службових повноважень”. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Апостроф».

На сайті уточнюють, що Басалаєва, обіймаючи посаду голови Державної аудиторської служби України, маніпулюючи нормами законодавства під час дії воєнного стану, на користь російського агресора ініціювала процеси доведення до банкрутства підприємств оборонної промисловості України, а також незаконні арешти їхніх керівників”.

“Миротворець” наводить дані про зв’язки Басалаєвої зі зрадником Андрієм Портновим та соратником Портнова Валерієм Писаренком.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

2021 року Алла Басалаєва була радницею тодішнього голови СБУ Івана Баканова. Держаудитслужбу вона очолила 4 листопада 2022. На цій посаді вона змінила Геннадія Пліса. До цього Басалаєва була членом ЦВК, куди потрапила у 2018 за квотою партії “Відродження”. На цю посаду, за інформацією ЗМІ, її пропонував близький соратник Андрія Портнова Валерій Писаренко. Із 2008 по 2012 рік Басалаєва працювала завідувачем відділу представництва інтересів Комісії в судах юридичного управління Секретаріату ЦВК. У 2012 була призначена указом Януковича суддею Дарницького суду.

15 вересня генеральний директор ТОВ “Українська бронетехніка” Владислав Бельбас заявив про можливу атаку ДБР на військово-промисловий комплекс України за допомогою висновку Держаудитслужби щодо повернення прибутку від замовлень.

19 вересня Державне конструкторське бюро “Луч” звернулося з офіційними листами до органів влади з проханням врегулювати відповідно до законодавства висновки Держаудитслужби, які ускладнюють виконання завдань розробки та виробництва Зброї Перемоги.

Членкиня Антикорупційної ради МОУ та заступниця голови колегіальної комісії з тилового забезпечення Дана Ярова назвала рішення Держаудитслужби щодо повернення прибутку від замовлень спробою знищити вітчизняний ВПК.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *