ХАМАС висунув вимоги щодо зміни плану Байдена про припинення вогню в Газі

ХАМАС висунув вимоги щодо зміни плану Байдена про припинення вогню в Газі

ХАМАС вимагає змінити пропозицію про припинення вогню, яку підтримали США та Рада Безпеки ООН, ускладнюючи переговори щодо плану звільнення ізраїльських заручників як першого кроку до припинення війни в Газі, пише Financial Times.

Конкретні поправки ХАМАС до пропозиції на чотирьох з половиною сторінках, яку запропонував президент США Джо Байден, залишаються незрозумілими. Але у вівторок увечері бойове угруповання заявило, що його відповідь посередникам Катару та Єгипту продемонструвала «готовність до позитивних угод». Як заявив держсекретар США Ентоні Блінкен у Катарі, принаймні деякі з розбіжностей між Ізраїлем і ХАМАС є такими, що можуть бути подолані, однак не всі. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «Дзеркало тижня. Україна»

«Якщо одна сторона продовжує змінювати свої вимоги, включно з щодо речей, які вона вже прийняла, тоді ви повинні поставити під сумнів, чи діють вони добросовісно чи ні. Ми сповнені рішучості спробувати подолати розбіжності. І я вважаю, що їх можна подолати, але це не означає, що вони будуть подолані», — сказав Блінкен.

Його аналіз повторив Джейк Салліван, радник США з національної безпеки, який сказав, що деякі внесені ХАМАС до запропонованого мирного плану в Газі зміни «суттєво» відрізнялися від підтриманого цього тижня Радою безпеки ООН документу.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

«Наша мета — довести цей процес до завершення. Ми вважаємо, що час торгів закінчився — настав час припинення вогню», — сказав він.

І Блінкен, і прем’єр-міністр Катару шейх Мухаммед бін Абдулрахман аль-Тані, який працював посередником разом з Єгиптом, відмовилися обговорювати, якими саме є вимоги ХАМАС.

Уряд Ізраїлю вже засудив переговорну тактику ХАМАС, назвавши її повною відмовою від пропозиції.

11 червня Палестинське угруповання ХАМАС, яке контролює владу у Секторі Гази, заявило, що приймає резолюцію ООН, яка закликає до негайного тимчасового припинення вогню.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *