Кіпр незаконно видав понад 3 тисячі «золотих» паспортів

Влада Кіпру незаконно, ймовірно помилково, видала майже 3 500 паспортів родичам інвесторів у рамках програми надання громадянства Євросоюзу в обмін на інвестиції.

Про це пише Associated Press з посиланням на доповідь незалежної комісії.

Вона перевірила 6 779 паспортів, які іноземці отримали в обмін на великі інвестиції в економіку країни. Виявилося, що уряд Кіпру в половині випадків неправильно трактував закон і видав паспорти повнолітнім родичам інвесторів. Майже 770 осіб з них взагалі отримали громадянство ЄС помилково.

Ще одна невірна інтерпретація закону призвела до того, що паспорти отримали керівники іноземних і місцевих компаній, які самі нічого не інвестували, оскільки лише керують компаніями, а не володіють ними.

У доповіді зазначено, що цьому могли сприяти серйозні недоліки в процесі обробки заявок Міністерством внутрішніх справ через «повну відсутність» бази даних для коректної перевірки заявників. Міністерство фінансів у цій ситуації несе відповідальність за схвалення заявок, які не відповідали критеріям.

Також комісія побачила конфлікт інтересів у деяких політиків і навіть президентів, які брали участь у процесі видачі громадянства.

 

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *