Киянин отримав рік умовно за перепост заклику воювати проти України

Деснянський районний суд Києва визнав непрацюючого уродженця столиці винним у поширенні закликів до повалення влади через інтернет – про це йдеться у вироку суду, розміщеному у Єдиному реєстрі судових рішень.

Суд визнав винуватим його у вчиненні кримінального правопорушення “Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади” і присудив іспитовий строк на один рік.

У вироку вказується, що 15 квітня 2014 року обвинувачений використовуючи мобільний телефон марки «Prestigio» шляхом натискання позначки «Поделиться» під відповідним повідомленням на сторінці у соціальній мережі ВКонтакте під назвою «Александр Дугин», опублікованим 15.04.2014 року о 21.08 годині, опублікував на сторінці Інтернет – спільноти «Союз граждан Украины и России», яка має 15 549 підписників допис, що містив заклик до повалення конституційного ладу.

Зокрема допис стосувався початку війни за від’єднання «Новоросії»: «Война на сей раз всерьез. Сейчас начинается самое серьезное испытание. Американцы додавили хунту до того, чтобы она начала уничтожение граждан Юго-Востока.

… Начинается война за независимость Новороссии. Россия очень не хотела этого сценария. Она откладывала его как только могла. Теперь Украина не только одной ногой в гражданской войне, но двумя. Политически: все центры Сопротивления должны объявлять о Независимости и о выходе и состава Украны. Формировать комитеты Народной Самообороны и чрезвычайные органы власти. Вводить в областях военное положение.

…Там, где ОГА не взяты, надо брать в срочном порядке. Тот, кто не присягает народу, пособник киевским убийцам, с такими по законам военного времени. Все это в Луганске, Харькове, Одессе, Николаеве, Херсоне и где еще возможно…».

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

2 replies
  1. Василий Викторович Чабанов
    Василий Викторович Чабанов says:

    А поширення змісту посту сепаратиста у цій статті можливо кваліфікувати як заклик до повалення конституційного ладу?

    Відповіcти
    • Ruslan Novikov
      Ruslan Novikov says:

      Нет. Но если станцевать русский танец Калинка малинка на дестком утренике в Запорожье. То вонь во всех СМИ и рпивод в СБУ обеспечены

      Відповіcти

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *