Клієнтом КП, створеного по підроблених документах, що займалось перереєстрацію майна, був батько очільника Антирейдерської комісії Мінюсту

Клієнтом КП, створеного по підроблених документах, що займалось перереєстрацію майна, був батько очільника Антирейдерської комісії Мінюсту

Михайло Гайдук у листопаді 2017 року зареєстрував через комунальне реєстраційне підприємство «Центр державної реєстрації» гаражний бокс у столичному гаражно-будівельному кооперативі «Печерський». Про це свідчить інформаційна довідка із Державного реєстру речових прав.

Михайло Гайдук – це батько Віталія Гайдука, який до кінця червня очолював Департамент реєстрації та нотаріату цього ж міністерства, а також у 2017 року очолив Антирейдерську комісію Міністерства юстиції.

витяг

Як раніше повідомляли «Наші гроші», існує кримінальне провадження щодо  створення КП «Центр державної реєстрації» за підробленими документами. Слідство з’ясувало, що КП зареєстрував київський орган самоорганізації населення «Комітет мікрорайону Відрадний», засновниками якого, у свою чергу, є не вказані у реєстрі фізичні особи.

Правоохоронці допитали колишню очільницю ОСН і з’ясували, що ця жінка будь-яких дій у зв’язку зі створенням та реєстрацією КП «Центр державної реєстрації» не вчиняла, при цьому, у документах про створення КП міститься підпис від імені цієї особи.

Донецьку філію «Центру державної реєстрації» очолював нинішній голова чернівецького обласного відділення Антимонопольного комітету України Андрій Терещенко. Міністерство юстиції скасувало «Центру державної реєстрації» акредитацію 3 жовтня 2018 року.

Віталій Гайдук у коментарі «Нашим грошам» сказав, що пам’ятає, як батько говорив про реєстрацію гаража:

«Він у нього давно, ще в 90-их роках побудований, – каже Гайдук. – Прикро, що це КП втрапило в якусь халепу. Але подробиць реєстрації я не знаю, на щастя чи на жаль, він мені не повідомляв. Так що «клієнтом» в цьому контексті – це дуже гучно».

Антирейдерська комісія (повна назва – Комісія з питань розгляду скарг у сфері держреєстрації Міністерства юстиції) розглядає будь-чиї скарги на рішення та дії реєстраторів, зокрема і комунальних підприємств. На підставі цих рішень Мін’юст може заблокувати реєстратору доступ до реєстрів.

Департамент реєстрації та нотаріату має у своїй структурі управління акредитації, контролю та моніторингу, яке акредитовує комунальні реєстраційні підприємства – тобто, дозволяє йому працювати як реєстраційному підприємству. Також управління може забрати цей дозвіл через скасування акредитації. 4 липня 2018 року правоохоронці піймали на хабарі очільницю цього управління Алісу Оскірко та її заступницю Тетяну Даценко. За версією слідства, мін’юстівки за нескасування акредитації вимагали до 200 тис. грн хабаря – половину місячного заробітку КП.

Зараз Департамент реєстрації та нотаріату Мінюсту очолює Владислав Власюк, який раніше був гендиректором Директорату з прав людини Міністерства юстиції. 2017 року Власюк значився співзасновником адвокатського об’єднання «Твін лоєрс», де зараз співзасновниками є Віталій Власюк, Валерій Марчук та Максим Медвідь. Також Власюк реєструвався співзасновником ГО «Лід офіс» разом із нардепом Мустафою Найємом та його помічником Микитою Лисенком. У листопаді 2015 року Власюк був начальником апарату голови Нацполіції Хатії Деканоідзе, а в березні-жовтні 2015 – заступником начальника Департаменту патрульної поліції.

Наші гроші

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *