Коболєв оскаржить звільнення з «Нафтогазу»

Звільнений 28 квітня урядом з посади голови правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв планує оскаржити це рішення у суді.

«Андрій Володимирович має намір оскаржувати своє звільнення, проте підкреслив, що ці процеси жодним чином не вплинуть на роботу групи», – повідомляє «Нафтогаз».

Ексголова «Нафтогазу» також зазначив, що «незважаючи на маніпулятивність вчорашніх кадрових рішень Кабінету міністрів, вони набули чинності».

Водночас Коболєв попросив правління та директорів дивізіонів і функцій групи максимально зберегти високі стандарти роботи та продовжити розпочаті проекти та ініціативи.

Сам Коболєв повідомив, що має «претензії до вчорашніх рішень уряду».

«У мене, безперечно, є претензії до вчорашніх рішень уряду. Не в частині мого звільнення, а в тому, що вони зараз ставлять хрест на реформі корпоративного управління. З 2014 року Україна твердо вирішила, що на державній власності має заробляти держава і українці, а не наближені до грошових потоків політики», – зазначив він.

На думку Коболєва, вчорашнє рішення уряду «відправляє у смітник усі напрацювання. І проти цього ми ще готові повоювати».

28 квітня Кабмін звільнив Андрія Коболєва з посади голови правління НАК «Нафтогаз України» та призначив замість нього т.в.о. міністра енергетики Юрія Вітренка.

Уряд визнав результати роботи правління НАК «Нафтогаз України» та наглядової ради у 2020 році незадовільними.

Напередодні «Нафтогаз» відзвітував про 19 млрд грн збитку за 2020 рік при затвердженому Кабміном фінансовому плані компанії з чистим прибутком у 11,49 млрд грн.

Кабмін призначив керівником «Нафтогазу» з 29 квітня т.в.о. міністра енергетики Юрія Вітренка строком на 1 рік.

Сьогодні Верховна Рада призначила новим міністром енергетики віцепрезидента НАЕК «Енергоатом» Германа Галущенка.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *