Колишній дружині судді Вовка віддали 5 айфонів

Суд зобов’язав детектива Національного антикорупційного бюро повернути Світлані Вовк речі і документи, вилучені під час обшуків в автомобілі Acura MDX та будинку в селі Віта-Поштова.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на ухвалу від 17 травня 2019.

Обшуки проходили 26 травня 2017 року у справі про можливе незаконне збагачення і недостовірне декларування голови Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка. Детективи припускали, що Вовк фіктивно розлучився з дружиною.

На майно, вилучене з машини і будинку Світлани Вовк, не було накладено арешт. Детективи вважають, що в ухвалі слідчого судді було прямо надано дозвіл на вилучення цих речей та документів, тому вони не відносяться до тимчасово вилученого майна.

Адвокат колишньої дружини судді Заєць повідомив суду, що є клієнтка не є підозрюваною, з моменту вилучення пройшло майже два роки, але з майном не проводяться ніякі слідчі чи процесуальні дії.

У списку майна, що повертається, – Iphone 6, Iphone 5s, Iphone 6s, Iphone 7, Iphone 6, два айпади Apple моделей A 1459 і А 1475, договори на виконання будівельних робіт, стартові пакети операторів мобільного зв’язку, щоденник, 22 дисконтні карти.

Суд з’ясував, що інформація з документів вже опрацьована і зафіксована в протоколах, а з електронних носіїв скопійована за участю спеціаліста, за винятком відеореєстратора DN DVR з блоком живлення, оскільки за властивостями його програмного забезпечення відомості не може бути скопійовано чи відтворено без самого пристрою.

Суд не повернув відеореєстратор, а також телефон Iphone 4, оскільки його власником є батько Світлани Вовк, а не було документів, що адвокат Заєць може його представляти.

Також суд залишив детективам НАБУ два збірники з фотографіями, вилученими вдома в ексдружини Вовка. Суд прийняв доводи детектива, що фотоальбоми містять відомості, які прямо підтверджують обставини кримінального провадження.

Нагадаємо, що 26 лютого 2019 Конституційний суд визнав неконституційною статтю Кримінального кодексу про незаконне збагачення. НАБУ і САП прийшлося закрити справи за цією статтею.

26 липня 2019 НАБУ провело обшуки в Окружному адмінсуді Києва і оприлюднило уривки записів розмов між головою суду і суддями з приводу створення штучних перешкод в роботі Вищої кваліфікаційної комісії суддів України з метою уникнення суддями кваліфоцінювання. Судячи із записів, судді спілкуються між собою ненормативною лексикою та організовують позови проти ВККС до свого суду через підконтрольних їм адвокатів.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *