Коломойський подав позов проти консультанта НБУ – AlixPartners

Ігор Коломойський повідомив агентству Reuters, що звернувся у Високий суд Лондона з позовом проти компанії AlixPartners у зв`язку з її співпрацею з НБУ в контексті націоналізації Приватбанку, пише «Економічна правда».

“Я глибоко розчарований тим, що мої раніше довірені радники AlixPartners вирішили діяти проти моїх інтересів і я був змушений вжити юридичні заходи для захисту своєї позиції”, – сказав Коломойський через представника.

За словами Коломойського, до того, як компанія AlixPartners розпочала роботу на НБУ, вона отримувала конфіденційну для нього інформацію, коли співпрацювала по іншій справі.

В окремій заяві консультант Gabara Strategies від імені адвокатів Коломойського уточнив, що AlixPartners отримувала конфіденційну інформацію по справі за претензіями Пінчука.

Як зазначається, Коломойський прагне заборонити AlixPartners роботу з НБУ або Приватбанком, а також припинити їх контракти з третіми особами у справі Приватбанку (зокрема, Kroll).

AlixPartners та НБУ від коментарів відмовилися.

Нагадаємо, згідно з Меморандумом з МВФ, до кінця вересня мав бути завершений forensic audit Приватбанку. Цей аудит проводить детективне агентство Kroll та компанія AlixPartners, послуги яких, за неофіційними даними видання «Новое время», можуть коштувати державі сотні мільйонів гривень.

Наприкінці вересня НБУ офіційно заявив, що на прохання Kroll дедлайн для підготовки звіту перенесений на другу половину жовтня. “Таке перенесення є технічним і пов`язане з великим обсягом даних, які необхідно обробити для підготовки висновків в forensic audit”, – запевняли в Нацбанку. НБУ уточнював, що звіт буде складатися з двох частин: публічної (яка й буде опублікована в другій половині жовтня) та непублічної (має бути завершена до кінця року).

Уже третя декада листопада, а публічна частина звіту щодо forensic audit досі не оприлюднена.

За неофіційними даними газети «Дзеркало тижня. Україна», НБУ двічі повертав для Kroll і AlixPartners підготовлений ними звіт, «не знаходячи в ньому того, що [Нацбанк] хотів бачити» (цитата). 

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *