Команда Зеленського не погодилась на зустріч з Трампом у його резиденції

Команда Зеленського не погодилась на зустріч з Трампом у його резиденції

Команди президента України Володимира Зеленського та кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа обговорювали можливість їхньої зустрічі в резиденції Трампа.

Однак команда Зеленського вирішила відмовитися від цієї ідеї, оскільки це могло б бути сприйнято як підтримка Трампа на виборах, повідомив американський журнал Time у четвер, 26 вересня. Про це повідомляє АНТИРЕЙД з посиланням на «ИнфоРезист».

Натомість, як стверджує видання, українці запропонували зустрітися з Трампом на більш «нейтральній території», наприклад, на знімальному майданчику американського телеканалу для спільного інтерв’ю.

Один з українських чиновників повідомив журналу, що цей варіант ще обговорювався, коли Зеленський прибув до США, але перший публічний захід під час поїздки «змінив тон цих дискусій», зазначає Time.

У неділю Зеленський відвідав збройний завод у Скрантоні, Пенсильванія — місті, де народився і виріс президент Байден. У ході візиту його супроводжував демократ, губернатор Пенсильванії та прихильник Камали Гарріс.

Підписуйтесь на наш Канал у Telegram та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі найважливіших подій.

«Схоже, він образився», — сказав один з українських чиновників про Трампа.

Проблема, за його словами, полягала у виборі місця: рідному місті чинного президента США.

Як пише Time, на думку оточення Зеленського, у разі перемоги Камали Гарріс, ймовірно, вона подовжить політику адміністрації Байдена, яку Зеленський та його радники вважають «занадто обережною і невизначеною» у війні проти Росії. Перемога Трампа, з іншого боку, відкриває як ризики, так і можливості для українців, кажуть джерела журналу.

Цього тижня, коли Зеленський зустрічався зі світовими лідерами на Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку, риторика Трампа змінилася, і він почав глузувати з Зеленського на своїх передвиборчих мітингах.

«Ці нападки здивували українців, адже лише два місяці тому, під час ввічливої телефонної розмови, Трамп пообіцяв Зеленському свою підтримку Україні», — зазначає видання.

Time пише, що такі зміни «викликали занепокоєння» в Україні, у тому числі й у команді Зеленського. Проте вони не бачать іншого виходу, як продовжувати намагатися переконати Трампа й здобути його підтримку, додає видання.

«Звісно, ми чуємо все це. Але ми все ще повинні намагатися», — сказав Time посадовець з оточення Зеленського, коментуючи останні висловлювання Трампа.

Основна надія, додав він, полягає в тому, що «погляди Трампа на війну ще не остаточні», і «його непередбачуваний характер може залишити простір для зміни позиції на користь України».

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *